Thursday, August 10, 2017

Awas!. Customer2 pun ada yg SCAM tau!.

Ada hikmahnya juga Kak Mirror dah banyak makan garam, hidup dah bersiri2 kat donia ni.   Bila dapat wassap dari customer2 yg pelik2... Allah turunkan instinct.   Memang selalunya hati tak sedap nak melayan kalau intro pun dah aneh. Konon from Europe lah... from planet2 lainlah.

Malam semalam dpt sorang, mlm ni sorang lg. Scammer2 je dorang semua ni uollz.. sila berjaga2.





Modus operandinya ialah dgn beriya2 nak membeli barangan jualan kita pastu akan meminta email address kita dgn alasan nak bank in duit?. Pastu apa jadik?.

Lepas tu.. dlm email tu lah mereka meminta kita bayar balik sekian2 jumlah sebab konon2nya duit yg telah dibank in (padahal blom bank in pun)  tu berbaki, otherwise duit to "float" kat bank.

Hari ni Kak Mirror sengaja tak bagi dorang email address.. sebab gaya bahasanya sepesen mcm yg semalam. Dan2 dia tros block Ahkak!.  Nampak naw menipunya kann?.

To on line seller out there pls be careful.


P/s  :   Baru balik ambik stock2 handbag lagi.  Something fabulous are coming!.  Stay tune guys. Free2 nanti Kak Mirror upload.


No comments:

Post a Comment

Pasti anda terlalu terkesima kan baca entry saya ni
hingga malu2 nak tinggalkan komen.... hik hik...